JELENTKEZZ A DOROGI NYÁRI PROGRAMOKRA!

Az úszásoktatáson 4-15 éves gyermekek vehetnek részt heti 1, vagy heti 2 alkalommal. Az Új-Hullám egyedi 8 szintes oktatási rendszerében a gyerekek elsajátítják a négy úszásnem alapjait (gyors, hát, mell, pillangó). Az úszás ösztönzése érdekében Mosolyalbumot kapnak a gyerekek, amiben állomásonként ajándékot kapnak.
BŐVEBBEN
Az úszásnemek elsajátítása után a gyerekek részt vehetnek a szakosztályi munkában. Elsőként a tehetségkutató csoportba kerülhetnek, majd az úszás előkészítőbe. Az élőkészítő után a versenyúszó csoportban folytathatják a munkát, a már sportolónak számító fiatalok.
BŐVEBBEN
Azok a gyerekek, akik elsajátították az úszás alapjait a vízilabda sportágat is választhatják. A mindennapos edzések során akár igazi játékosokká válhatnak. Jelenleg három korosztályos csapatban szerepelünk a bajnokságon: gyermek, serdülő, ifjúsági. Az oktatásról két szakedző és egy mesteredző gondoskodik.
BŐVEBBEN

CSATLAKOZZ HOZZÁNK TE IS! JELENTKEZZ ÚSZÓTANFOLYAMUNKRA!

.

Legfrissebb híreink

Vízilabdás eredmények

A Honvéd-Dorog és az Új-Hullám SE is megkezdte a vízilabdás szezont, az első forduló le is zajlott.

Úszó együttműködés

Augusztus 27-én, a II. dorogi vízilabda gála keretében jelentettük be, hogy sportszakmai együttműködést

Beiratkozás úszótanfolyamra

Reméljük, hogy mindenkinek jól telik a nyár és az utolsó hetekben is élményekben gazdag

Úszás évértékelés

Tavaly nyár óta sok változás következett be az úszószakosztály életében. Járki Dániel vezetőedző

Interjú Meczger Sárával

Két olyan úszóversenyzőtől köszönünk el ősztől, akik éveken keresztül az Új-Hullám SE legmegbízhatóbb

Interjú Tamás Izabellával

Két olyan úszóversenyzőtől köszönünk el ősztől, akik éveken keresztül az Új-Hullám SE legmegbízhatóbb

Vízilabdás értékelés: Honvéd-Dorog

Értékelésünk második részében az Új-Hullám SE-ből a Bp. Honvéd SE-be igazolt csapatokkal foglalkozunk.

Vízilabdás értékelés: Új-Hullám SE

Tavaly tavasszal újra terveztük a vízilabdasport dorogi fejlesztését. A biztos jövő és a jobb perspektíva

Tamás Izabella két döntője

Egy hatodik és egy hetedik helyezést ért el Tamás Izabella (2006) a győri Gyermek Országos Úszó

Új-Hullám SE a hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek úszásoktatásáért

Egyesületünk sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma HISZEK BENNED SPORT PROGRAM III: ALPROGRAM keretében a „Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program” néven a dorogi hátrányos- és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek úszásoktatásáért. Az ingyenes programban az Eötvös József Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói vesznek részt.

A program időtartama: 2018. október 24 - december 21.

A program több ponton is illeszkedik Dorog stratégiai sportkoncepciójába, többek között a helyi sportklubok és az egészséges társadalomért teendő erőfeszítések kapcsán. Az úszásoktatás hétköznap délutánonként az iskolai tanórák után, a Nipl Stefánia Uszodában zajlik, szakképzett úszásoktatók, edzők vezetésével. A gyermekek oda-vissza történő autóbuszos szállításáról az Eötvös József és a Zrínyi Ilona Általános Iskola esetében egyesületünk gondoskodik.

A program legfontosabb célja a gyermekek alapvető vízbiztonságának megszerzése, az uszodai környezet és az úszás megismerése és megszerettetése, valamint a gyermekek tudásszintjének fejlesztése. További cél az úszásoktatás segítségével a gyermekek új, pozitív élményekhez való juttatása és a sportos, egészséges életmódra való nevelés segítése.

Az úszás, mint alapsportág kedvező élettani hatásokkal jár. Fejleszti a gyermekek mozgáskoordinációs képességeit, javítja a tüdőkapacitást, a szív- és keringési rendszer működését, illetve a víz felhajtó ereje miatt kíméli az izom- és ízületi rendszer rendszert és segíthet a mozgásszervi (pl.: rossz testtartás) betegségek megelőzésében, illetve kezelésében is.

A program a fenti célok elérése mellett szociális szerepet is betölthet.

Az Új-Hullám Sport Egyesület bemutatkozása

A múlt
Dorogon nagy hagyományai vannak a vizes sportágaknak. 1923-ban itt épült meg az ország első vidéki 50 méteres uszodája és 1928-tól már úszószakosztály is működött a városban. Az évtizedek során korszerűtlenné váló uszodát azonban az 1980-as években lebontották, így a vízi sportélet is megszűnt.

A jelen és a jövő
A 2007-ben átadott Városi Uszoda új lehetőséget kínál az úszó- és a vízilabda sportélet fejlesztésére. 2009-ben megalakult egyesületünk - a régiek szellemi örököseként - ezt a folyamatot szervezi és menedzseli, a mai kor lehetőségeinek megfelelően. Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy városi és kistérségi központi utánpótlás nevelési szerepet töltsünk be. Ennek érdekében edzési, edzőtáborozási, versenyzési, és menedzselési lehetőséget kívánunk biztosítani a sportoló gyerekek számára, úszás- és vízilabda sportágakban. Lényegesnek tartjuk az országos versenyeken való eredményes szerepelést is. A nevelés során célunk a közösségépítés, az egyén tehetségének kibontakoztatása, és az egészséges életmód propagálása és elterjesztése. Feladatunknak tartjuk úszóversenyek és vízilabda tornák szervezését, és a tehetségkutatás-gondozás koordinálását is.

Ügyintézés - Vízilabda és úszó szakosztály Mihalovits Viktória - 06 30 516 9644 - intezo@ujhullamse.hu

Ügyintézés - Úszótanfolyam Braun Enikő - 06 30 545 3909 - jelentkezes@uj-hullam.hu

Egyesület elnöke Várhegyi Ferenc - újságíró, sportmenedzser - varhegyi.ferenc@uj-hullam.hu

Az Új-Hullám Sport Egyesület általános tájékoztatója »

MUNKATÁRSAINK

Az Új-Hullám SE dorogi csapata
Várhegyi Ferenc

Várhegyi Ferenc

Elnök
Szabó-Rácz Petra

Szabó-Rácz Petra

Úszóedző
Braun Enikő

Braun Enikő

Ügyfélszolgálati menedzser
Boda Árpád

Boda Árpád

Úszóedző
Mihalovits Viktória

Mihalovits Viktória

Ügyintéző
Rendes Viktória

Rendes Viktória

Úszóedző
Györe Lajos

Györe Lajos

Vízilabda vez. edző
Lőrincz Brigitta

Lőrincz Brigitta

Úszásoktató
Barna Péter

Barna Péter

Vízilabdaedző
Mann Viktória

Mann Viktória

Úszóedző
Dinnyés Soma

Dinnyés Soma

Vízilabdaedző
Szinay István

Szinay István

Úszóedző
Soós Tamara

Soós Tamara

Úszóedző
Fábián Rita

Fábián Rita

Úszásoktató
8

év alatt

28

oktató közreműködésével

561

sportoló járt a szakosztályainkba

4156

gyermeket tanítottunk meg úszni

RÓLUNK MONDTÁK

Szülői vélemények a nyári táborokból

„Köszönjük szépen a lehetőséget, szuper jó volt a tábor!” M.H.    „Nagyon jók a víz alatti képek! Még mosolyognak is a gyerekek, látszik, hogy élvezik! Csak így tovább!” V.P.    Köszönjük a fotókat és az élményeket! B.Dóri sokat tanult, ezt ma a Balatonon tapasztaltam nála!” T.Zs.    „Köszönjük szépen ezt a szép hetet, jól éreztük magunkat! Sok sikert, még több ilyet ;)” N.N    „Maximálisan megvagyok elégedve az uszodával! Mind az oktatók, mind az uszoda felszereltsége és színvonala is kitűnő! Én csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm szépen, hogy idén is 2 csodálatos hetet tölthettünk az úszótáborban!” B.A.    „Fiam nagyon jól érezte magát :)” B.B

PÁLYÁZATAINK

Sikeresen pályáztunk a TAO és TÁMOP pályázatokon

TAO 18/19

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2018/19-es TAO pályázatunkat. Ezzel lehetőségünk nyílt a sportág fejlesztési programunkban meghatározott feladatok elvégzéséhez szükséges pénzösszegek megszerzésére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra.
TAO program »
TAO jóváhagyás »

TAO 15/16

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2015/16-os TAO pályázatunkat. Ezzel lehetőségünk nyílt a sportág fejlesztési programunkban meghatározott feladatok elvégzéséhez szükséges pénzösszegek megszerzésére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra.
TAO program »
TAO jóváhagyás »

TAO 17/18

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2017/18-as TAO pályázatunkat. Ezzel lehetőségünk nyílt a sportág fejlesztési programunkban meghatározott feladatok elvégzéséhez szükséges pénzösszegek megszerzésére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra.
TAO program »
TAO jóváhagyás »

TAO 14/15

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2014/15-ös TAO pályázatunkat. Ezzel lehetőségünk nyílt a sportág fejlesztési programunkban meghatározott feladatok elvégzéséhez szükséges pénzösszegek megszerzésére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra.
TAO program »
TAO jóváhagyás »

TAO 16/17

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2016/17-es TAO pályázatunkat. Ezzel lehetőségünk nyílt a sportág fejlesztési programunkban meghatározott feladatok elvégzéséhez szükséges pénzösszegek megszerzésére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra.
TAO program »
TAO jóváhagyás »

TAO 13/14

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2013/14-es TAO pályázatunkat. Ezzel lehetőségünk nyílt a sportág fejlesztési programunkban meghatározott feladatok elvégzéséhez szükséges pénzösszegek megszerzésére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra.
TAO program »
TAO jóváhagyás »

PARTNEREINK