TAO Pályázat 17/18

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2017/18-as TAO pályázatunkat. Ezzel lehető- ségünk nyílt a sportágfejlesztési progra- munkban meghatározott feladatok elvégzé- séhez szükséges pénzösszegek megszerzé- sére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra. Kérjük, hogy aki tud ilyen vállalatot, értesítsen bennünket!

TAO kérelem>>

TAO jóváhagyás>>

TAO Pályázat 16/17

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2016/17-es TAO pályázatunkat. Ezzel lehető- ségünk nyílt a sportágfejlesztési progra- munkban meghatározott feladatok elvégzé- séhez szükséges pénzösszegek megszerzé- sére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra. Kérjük, hogy aki tud ilyen vállalatot, értesítsen bennünket!

TAO kérelem>>

TAO jóváhagyás>>

TAO Pályázat 15/16

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2015/16-ös TAO pályázatunkat. Ezzel lehető- ségünk nyílt a sportágfejlesztési progra- munkban meghatározott feladatok elvégzé- séhez szükséges pénzösszegek megszerzé- sére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra. Kérjük, hogy aki tud ilyen vállalatot, értesítsen bennünket!

TAO jóváhagyás>>

TAO Pályázat 14/15

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2014/15-ös TAO pályázatunkat. Ezzel lehető- ségünk nyílt a sportágfejlesztési progra- munkban meghatározott feladatok elvégzé- séhez szükséges pénzösszegek megszerzé- sére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra. Kérjük, hogy aki tud ilyen vállalatot, értesítsen bennünket!

TAO kérelem>>
TAO jóváhagyás>>

TÁMOP Pályázat 13/14

TAO Pályázat 13/14

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta a 2013/14-es TAO pályázatunkat. Ezzel lehető- ségünk nyílt a sportágfejlesztési progra- munkban meghatározott feladatok elvégzé- séhez szükséges pénzösszegek megszerzé- sére. Az érdeklődő cégek a nyereség- vagy osztalékadójuk egy részét ajánlhatják fel erre a célra. Kérjük, hogy aki tud ilyen vállalatot, értesítsen bennünket!

TAO kérelem>>
TAO jóváhagyás>>

TÁMOP Pályázat 11/12

Partnereink

Járki Dániel értékelése a Cápa OB-ról

Úszó vezetőedzőnket a kecskeméti Gyermek OB után egy héttel megrendezett miskolci Cápa Országos Úszó Bajnokság tapasztalatairól is megkérdeztük. Az alábbiakban olvashatják Járki Dániel értékelését a Cápa OB-ról.

Milyennek láttad általánosságban a gyerekek teljesítményét, versenyzését?

- A gyermekek időeredményeivel és hozzáállásával teljes mértékben elégedett vagyok - mondja Járki Dániel. Az elért helyezések pedig a habot jelentik a tortán. Az időeredmények mondhatni szubjektív mutatók, a gyermekek önmagukhoz mért teljesítményét, a helyezéseket pedig talán nevezhetjük objektív mutatóknak. Úgy gondolom, nincs szégyenkezni valónk, a gyermekek sok egyéni csúcsot úsztak és igen erős mezőnyben álltak helyt olyan egyesületekkel szemben, mint például a TFSE, Honvéd, UTE, MTK, Ferencváros, Dunaferr stb. .

Hol van a helyünk a jelenlegi mezőnyben?

- Úgy látom, egyre inkább kezdik megismerni az Új-Hullám SE nevét az ország úszósportjában. Ennek oka egyrészt az elért helyezések és az, hogy az élmezőnyben is vannak úszóink, akiket természetesen méltó vetélytársaknak tekintenek, másrészt pedig az edzőkkel történő beszélgetések, személyes kapcsolattartás, amelyek által jobban megismerik azt, hogy honnan jövünk, mit csinálunk, és hová tartunk. Ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy a kis egyesületnek is vannak előnyei és minőségi munkával képes figyelemre méltó eredményeket produkálni.

Ha egyénenként értékeljük a Cápa OB-t, ki, hogyan szerepelt a véleményed szerint?

- Tamás Izabella 4. helyezése 200m pillangón és 7. helyezése 100m pillangón igen jó eredménynek mondható, mivel régen látott erős mezőnyben és kiélezett versenyben sikerült ezt a szép eredményt elérnie olyanokkal versenyezve, akikkel egész évben versenyben volt. 200m pillangón nagyon sokat, 5 mp-et javított az eddig is erősnek mondható időeredményén. Én is és Izabella is úgy érzi, hogy maradt még benne, nem úszta ki teljesen magát, így bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban.
Papp Vivien és Berky Áron szintén sokat javítottak egyéni csúcsaikon valamint sokat léptek előre a ranglistán, aranyjelvényes és ezüstjelvényes időket úsztak. Úgy gondolom mindkettőjüknél, hogy tudnánk még hová fejlődni.

Neked személyesen milyen tapasztalatokat hozott az elmúlt időszak?

- Mivel vezetőedzőként először vettem részt Országos Bajnokságokon, törekedtem minél több hasznos információval és tapasztalattal hazatérni. Összességében elégedett vagyok a munkánkkal és az eredményeinkkel. Biztos vagyok benne, hogy a tapasztalatokból merítve még többek és jobbak leszünk egy év múlva.

50. Országos Gyermek Bajnokság

Az Új-Hullám SE három versenyzője július 5-8-a között részt vett a Kecskeméten megrendezett, 50. Országos Gyermek Bajnokságon. Az úszóink szép sikereket értek el, köztük kiemelkedően Meczger Sára, aki a döntőben bronzérmes lett 200 méteres mellúszásban!

Előfutamok
100 m. leány hátúszás: 41. Simonek Renáta 2004
100 m. leány mellúszás: 10. Meczger Sára 2005
200 m. leány mellúszás: 33. Simonek Renáta 2004
100 m. fiú mellúszás: 15. Meczger Máté 2003

Az előfutamok jegyzőkönyve>>

Döntő
200 m. leány mellúszás: 3. Meczger Sára 2005 (idő: 2:54,52)
200 m. fiú mellúszás: 8. Meczger Máté 2003

A döntő jegyzőkönyve>>

Gratulálunk a versenyzőknek!

 

A Meczger testvérek élményei a Gyermek OB-n

Mindig különleges, ha egy testvérpár sikeresen szerepel egy sportágban. Az Új-Hullám SE úszói közül Meczger Sára és Máté értek el nagyon eredményt a korosztályos OB-n. Sára 3., Máté 8. lett 200 méteres mellúszásban. Velük beszélgettünk a kecskeméti élményeikről.

- Kiúsztam magamból mindent – mondja Máté, aki az előfutamok során 5 mp-el megjavította eddigi legjobbját és a döntőben is közel úszott ehhez. Bár szerettem volna 6 mp-et javítani, de tavaly is így sikerült, 1 mp-cel elmaradtam az általam kitűzött időeredménytől.

Ez nem baj, hiszen így már tudod, hogy mire számíthatsz. Te nem tartozol a magas versenyzők közé- mennyivel voltak nálad nagyobbak a döntőbeli ellenfeleid?

- Legalább fél, de inkább egy, másfél fejjel magasabbak voltak. Nem is ez volt igazán zavaró, hanem az, hogy a rövidebb távon, 100 méteren rosszabbat úsztam, mint a 200 méteres döntő első 100 méterén. Nem tudom az okát – de legalább a 200 méter jól sikerült.

- A 200-as döntőm előtt az állításnál még nagyon izgultam, de amikor odamentünk a rajthoz, akkor már nem - kapcsolódik be a beszélgetésbe Sára. Csak arra figyeltem, hogy Takács Lilianát kövessem és hogy jó időt ússzak. Amikor megláttam az eredményjelzőn, hogy harmadik vagyok – nagyon boldog voltam! Összességében nagyszerűen sikerült az OB, nagyon tetszett minden.

- Dani bácsinak, az edzőnknek is többen gratuláltak, hogy milyen jól versenyeztünk- mosolyog Máté, és mi is kaptunk elismerést. Szóval, minden rendben volt!

 

Járki Dániel értékelése a Gyermek OB-ról

Három versenyzővel (Simonek Renáta, Meczger Sára, Meczger Máté) vettünk részt kecskeméti úszó OB-n. A verseny tapasztalatairól Járki Dánielt kérdeztük, aki vezetőedzőként most először vett részt országos bajnokságon.

- A legfontosabb tapasztalatom, hogy újra kiderült, a befektetett munkának megvan az eredménye – mondja Dániel. Ami a versenyzőket illeti, titokban  abban reménykedtünk, hogy Meczger Máté bekerül a döntőbe 200 méter mellúszásban, Sára esetében pedig a dobogó volt a vágyunk. Nagyon örülök, hogy mindketten teljesítették ezt, az ő jó szereplésük inkább az ellenfelek számára volt meglepetés. Simonek Renátának nem sikerült túl jól az OB, de abban bízom, hogy erőt merít belőle, és a folytatásban kettőzött odaadással dolgozik majd az edzéseken.

Milyen volt a mezőny a mieink fő versenyszámaiban?

- Erős. Sára döntőjében is láthattuk, hogy nagyon izgalmas versenyben tudta megszerezni a harmadik helyet, Máté pedig nála magasabb úszók ellen versenyezve állt helyt.

Mi volt a legérdekesebb szakmai érdekessége az OB-nak?

- Látszik, hogy a versenyszámok közötti regenerációnak egyre nagyobb jelentősége van. A jó formaidőzítés mellett nagyon oda kell figyelni a táplálkozásra, a testi-lelki felfrissülésre is, mert egy döntőben már nem elsősorban az erőnlét, vagy a technikai különbségek számítanak, hanem a megfelelő fizikai frissesség és a mentális felkészültség.

Hogyan fogadták az edző kollégák a teljesítményünket?

- Nagy dolognak tartották, hogy ilyen kis klub, ilyen eredményeket produkált – jólesett az elismerésük. Számomra pedig a beszélgetések visszaigazolást adtak arról, hogy nem minden a kilométerszám – a legtöbb klubnál többet úsznak a gyerekek, mint nálunk – másképp is lehet eredményt elérni.

 

Tamás Izabella két döntőben

Tamás Izabella (2006) 100 és 200 méteres pillangóúszásban is bekerült a döntőbe a miskolci Kemény Dénes Uszodában megrendezett II. Cápa Országos Úszó Bajnokságon.

Izabella mindkét versenyszámban egyéni csúcsot úszott, a rövidebb távon a 7., a hosszabbik távon a 4. helyen végzett a döntőben. Továbbá 200 méteres vegyesúszásban az előfutamban a 12. helyen végzett, szintén új egyéni rekorddal. Teljesítményéhez ezúton is gratulálunk!

Jól szerepelt a versenyen Berky Áron (2006) és Papp Vivien (2006) is, akik megközelítették, illetve megdöntötték eddigi legjobbjukat.

Előfutam eredményei:
100 m pillangóúszás: 6. Tamás Izabella (2006), 18. Papp Vivien (2006)
200 m pillangóúszás: 3. Tamás Izabella (2006)
100 m hátúszás: 50. Papp Vivien (2006)
200 m hátúszás: 42. Papp Vivien (2006)
100 m mellúszás: 27. Papp Vivien (2006)
200 m mellúszás: 26. Papp Vivien (2006), 38. Berky Áron (2006)
100 m gyorsúszás: 61. Berky Áron (2006)
400 m gyorsúszás: 18. Tamás Izabella (2006)
200 m vegyesúszás: 12. Tamás Izabella (2006), 45. Berky Áron (2006)

Döntő eredményei:
200 m pillangóúszás: 4. Tamás Izabella (2006) idő: 2:34,94
100 m pillangóúszás: 7. Tamás Izabella (2006) idő: 1:12,69

Gratulálunk az eredményekhez!

Részletes eredmények>>

Komáromi sikerek

Az Új-Hullám SE versenyzői május 20-án, szombaton, részt vettek a megyei Úszó Bajnokságon, Komáromban. A dorogiak az esztergomi, komáromi és a tatabányai úszókkal mérték össze tudásukat. Az Új-Hullám SE úszói összesen 20 érmet gyűjtöttek be (7 arany, 6 ezüst és 7 bronz). Gratulálunk a szép teljesítményhez.

Eredmények (nemenként és korosztályonként értékelve):
200m férfi gyors: 3. Meczger Máté 2003, 3. Berky Áron 2006.
200m női gyors: 1. Meczger Sára 2005, 2. Tamás Izabella 2006, 3. Simonek Renáta 2004, 4. Berky Nóra 2004, 7. Meixner Tamara 2006.
100m férfi gyors: 2. Kolozsvári Péter 2008, 5. Meixner Marcell 2008, 5. Hegyi Benedek 2009, 6. Földesi Milán 2008, 7. Varga Ferenc 2008.
100m női gyors: 6. Sághi Viktória 2007.
50m női gyors: 4. Földesi Lili 2010, 6. Farkas Eszter 2010, 11. Ferenczi Jázmin 2009.
200m férfi mell: 1. Meczger Máté 2003, 3. Berky Áron 2006.
200m női mell: 1. Meczger Sára 2005, 3. Tamás Izabella 2006, 4. Simonek Renáta 2004, 5. Berky Nóra 2004.
100m férfi mell: 2. Kolozsvári Péter 2008, 3. Meixner Marcell 2008, 6. Varga Ferenc 2008.
100m női mell: 6. Sághi Viktória 2007.
50m férfi mell: 4. Hegyi Benedek 2009.
50m női mell: 5. Földesi Lili 2010.
100m férfi pillangó: 2. Meczger Máté 2003, 3. Berky Áron 2006.
100m női pillangó: 1. Meczger Sára 2005, 1. Tamás Izabella 2006, 4. Berky Nóra 2004, 6. Simonek Renáta 2004.
50m férfi pillangó: 4. Meixner Marcell 2008, 5. Földesi Milán 2008.
100m férfi hát: 2. Berky Áron 2006, 4. Meczger Máté 2003.
100m női hát: 1. Meczger Sára 2005, 1. Tamás Izabella 2006, 4. Simonek Renáta 2004, 6. Sághi Viktória 2007.
50m férfi hát: 2. Kolozsvári Péter 2008, 5. Földesi Milán 2008, 5. Hegyi Benedek 2009, 6. Varga Ferenc 2008.
50m női hát: 6. Földesi Lili 2010, 10. Ferenczi Jázmin 2009.
21.4*100 mix váltó: 4. Új Hullám SE.