Az Új-Hullám Sport Egyesület sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Hiszek Benned Sport Program III: Alprogram „Fitt, Egészséges Nemzetért Tár Kapuk Program” című pályázatára.

A pályázat keretein belül a dorogi hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek ingyenesen vehetnek részt az úszásoktatásokon. A programban, 2018. október 24-e és december 21-e között az Eötvös József Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Zrínyi Ilona Általános Iskola hátrányos helyzetű tanulói vesznek részt.

A program több ponton is illeszkedik Dorog stratégiai sportkoncepciójába, többek között a helyi sportklubok és az egészséges társadalomért teendő erőfeszítések kapcsán. Az úszásoktatás hétköznap délutánonként az iskolai tanórák után, a Nipl Stefánia Uszodában zajlik, szakképzett úszásoktatók, edzők vezetésével. A gyermekek oda-vissza történő autóbuszos szállításáról az Eötvös József és a Zrínyi Ilona Általános Iskola esetében az Új-Hullám Sport Egyesület gondoskodik. 

A program legfontosabb célja a gyermekek alapvető vízbiztonságának megszerzése, az uszodai környezet és az úszás megismerése és megszerettetése, valamint a gyermekek tudásszintjének fejlesztése. További cél az úszásoktatás segítségével a gyermekek új, pozitív élményekhez való juttatása és a sportos, egészséges életmódra való nevelés segítése.

Az úszás, mint alapsportág kedvező élettani hatásokkal jár. Fejleszti a gyermekek mozgáskoordinációs képességeit, javítja a tüdőkapacitást, a szív- és keringési rendszer működését, illetve a víz felhajtó ereje miatt kíméli az izom- és ízületi rendszer rendszert és segíthet a mozgásszervi (pl.: rossz testtartás) betegségek megelőzésében, illetve kezelésében is.

A program a fenti célok elérése mellett szociális szerepet is betölthet.