A szezon kezdete óta adósok vagyunk a vízilabda Gyermek IV-es korosztályunk helyzetjelentésével. Ezt szeretnénk most pótolni!

A tavalyi évben a DVL Gyermek IV-es, 2007-ben születettek korosztályában versenyeztettük a csapatunkat, viszont a keret tagjai között volt több 2008, vagy 2009-ben született gyermek is. A csapat ebben a szezonban már a Gyermek III-as bajnokságban játszik tovább, viszont arra a döntésre jutottunk, hogy szakmailag is előre mutató lenne a 2008-as, és 2009-es gyerekek számára a Gyermek IV-es bajnokságra is beneveznénk, mert még több játéklehetőséghez jutnának, és még többet tanulhatnának ezáltal.

A kezdet nem volt egyszerű, az első fordulóban rögtön két bivaly erős csapattal találkoztunk, a Váctól 23-3-as, a Soprontól pedig 24-1-es vereséget szenvedtünk. A gyerekek számára természetesen nem volt szívderítő, és helyzetünket tovább rontotta, hogy a második fordulóra nagyon kevesen tudtunk elutazni. Azonban ezen az október 20-ai napon valami megváltozott a srácokban, az edzői utasításokat nagyon szigorúan betartva egy nagyszerű mérkőzést tudtunk játszani a Pápa csapata ellen, ahol 3-2-es vereséget szenvedtünk, de megcsillant valami a csapat tagjaiban, hogy igenis van értelme hajtani az edzéseken, igenis van haszna az edzői utasításoknak! Az aznapi második mérkőzésre már nagyon elfáradtunk, sokat kivett a pápai derbi, viszont nagyon bizakodóan utaztunk haza. Az edzői stábbal fő feladatunknak a korosztállyal kapcsolatban továbbra is azt tartottuk, hogy a védekezésünk tovább szilárduljon, próbáljunk minél kevesebb gólt kapni, és próbáljuk elöl is a lehető legtöbb helyzetet kialakítani. A srácok kedve nem csüggedt, mi több, a többiekre is átragadt, és nagy örömünkre ez már az edzéslátogatottságban is megjelent.

A soron következő, harmadik fordulóban az első játéknapon már lejátszott mérkőzések visszavágójára került sor, ami újabb meglepetéseket hozott. Kezdésképpen kiemelném, hogy közel teljes kerettel vágtunk neki az útnak, és ez a létszám az eredményt is magával hozta, mert bár ismét két vereséget szenvedtünk el, de az eredmény sokkal emberibb volt, ugyanis a Győrrel 15-3-as mérkőzést játszottunk, de a Sopronnal (első fordulóban 24-1) egy jó kis meccset követően, 9-3-as eredménnyel szálltunk ki a vízből.

Azt gondolom, hogy a célunk világos, és a gyermekek bebizonyították, hogy járható az út, az eredmények szép lassan jönni fognak! A 2019-2020-as szezonban változtattam a végső célunkat tekintve, és az alapvető tervem az, hogy legalább 4 győzelmet arassunk ebben a bajnokságban!
Köszönöm a Szülők támogatását, külön köszönet az elmúlt két hétben bekövetkező változásokért!

Barna Péter
Vezetőedző
Új-Hullám SE