Úszó vezetőedzőnket a kecskeméti Gyermek OB után egy héttel megrendezett miskolci Cápa Országos Úszó Bajnokság tapasztalatairól is megkérdeztük. Az alábbiakban olvashatják Járki Dániel értékelését a Cápa OB-ról.

Milyennek láttad általánosságban a gyerekek teljesítményét, versenyzését?

– A gyermekek időeredményeivel és hozzáállásával teljes mértékben elégedett vagyok – mondja Járki Dániel. Az elért helyezések pedig a habot jelentik a tortán. Az időeredmények mondhatni szubjektív mutatók, a gyermekek önmagukhoz mért teljesítményét, a helyezéseket pedig talán nevezhetjük objektív mutatóknak. Úgy gondolom, nincs szégyenkezni valónk, a gyermekek sok egyéni csúcsot úsztak és igen erős mezőnyben álltak helyt olyan egyesületekkel szemben, mint például a TFSE, Honvéd, UTE, MTK, Ferencváros, Dunaferr stb. .

Hol van a helyünk a jelenlegi mezőnyben?

– Úgy látom, egyre inkább kezdik megismerni az Új-Hullám SE nevét az ország úszósportjában. Ennek oka egyrészt az elért helyezések és az, hogy az élmezőnyben is vannak úszóink, akiket természetesen méltó vetélytársaknak tekintenek, másrészt pedig az edzőkkel történő beszélgetések, személyes kapcsolattartás, amelyek által jobban megismerik azt, hogy honnan jövünk, mit csinálunk, és hová tartunk. Ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy a kis egyesületnek is vannak előnyei és minőségi munkával képes figyelemre méltó eredményeket produkálni.

Ha egyénenként értékeljük a Cápa OB-t, ki, hogyan szerepelt a véleményed szerint?

– Tamás Izabella 4. helyezése 200m pillangón és 7. helyezése 100m pillangón igen jó eredménynek mondható, mivel régen látott erős mezőnyben és kiélezett versenyben sikerült ezt a szép eredményt elérnie olyanokkal versenyezve, akikkel egész évben versenyben volt. 200m pillangón nagyon sokat, 5 mp-et javított az eddig is erősnek mondható időeredményén. Én is és Izabella is úgy érzi, hogy maradt még benne, nem úszta ki teljesen magát, így bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban.
Papp Vivien és Berky Áron szintén sokat javítottak egyéni csúcsaikon valamint sokat léptek előre a ranglistán, aranyjelvényes és ezüstjelvényes időket úsztak. Úgy gondolom mindkettőjüknél, hogy tudnánk még hová fejlődni.

Neked személyesen milyen tapasztalatokat hozott az elmúlt időszak?

– Mivel vezetőedzőként először vettem részt Országos Bajnokságokon, törekedtem minél több hasznos információval és tapasztalattal hazatérni. Összességében elégedett vagyok a munkánkkal és az eredményeinkkel. Biztos vagyok benne, hogy a tapasztalatokból merítve még többek és jobbak leszünk egy év múlva.