Szarvas Dávid távozása után két újabb edzővel bővült a vízilabda szakosztály szakmai stábja. Györe Lajos mesteredző, egyesületünk vezetőedzője idén nyártól két új szakember segítségére számíthat a munkájában. Maróti Ákos és Barna Péter is örömmel csatlakozott az Új-Hullám SE csapatához.

Maróti Ákos NB I-es játékosmúlttal rendelkezik, az OSC csapatának játékosaként komoly tapasztalatokat szerzett a világ egyik legerősebb bajnokságában. Játékospályafutása befejezése után elkezdte az edzői iskolát is, amelyet 2017 őszétől a Testnevelési Egyetem oktatási rendszerében fog folytatni. Maróti Ákos a Bp. Spartacus utánpótlás válogatott játékosa volt, majd az OB I-es OSC felnőtt csapatában játszott. A Zsigmond Király Főiskola HR-szakán tanult, majd a Testnevelési Főiskola vízilabda edzői szakára járt. Edzőként az OSC utánpótlás csapatainál dolgozott 2010-2013 között.

Barna Péter a Szentes, majd a Hódmezővásárhely csapatának játékosa volt. Elvégezte a Szegedi Tudomány Egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Társadalmi Tanulmányok alapszakát, ezt követően vízilabda sportedző képesítést szerzett, majd 2017-ben részt vett a Magyar Vízilabda Szövetség edzői továbbképzésén is. Játékvezetői végzettsége és gyakorlata is van.

A három edző foglalkoztatásával régi tervünk vált valóra. Úgy véljük, hogy ezzel egy újabb lépést tettünk előre a vízilabda tehetségkutatásban és abban bízunk, hogy a csapataink is új impulzusokat kapnak a két új edző munkába állásával.

Maróti Ákos bemutatkozója

Az aktív pályafutásomat az OSC csapatában fejeztem be. Ezt követően jelen voltam a klub utánpótlás vízilabda szakosztályának újra indulásánál, edzőként, segítőként dolgoztam. Évek óta figyelemmel kísérem az Új-Hullám SE munkáját, és nagyon bízom benne, hogy itt is hasznos tagja leszek a csapatnak. Edzőként mindent megteszek, hogy a játékosok kibontakoztathassák a képességeiket, tehetségüket.

Barna Péter bemutatkozója

A vízilabdával egészen kicsi koromban ismerkedtem meg egy labdával való szerencsés kimenetelű találkozást követően. A sportág alapjait az igen mély vízilabdakultúrával és történelemmel bíró Szentesi Vízilabda Klub berkein belül sajátíthattam el igen nagynevű edzők keze alatt! Az aktív pályafutásom befejeztével a vízilabda elmélete is komolyan foglalkoztatott, így játékvezetőként tevékenykedtem több osztályban és korcsoportban is, majd pedig elkezdtem edzői tanulmányaimat, amelyet a Testnevelési Egyetemen kezdtem, majd pedig a Magyar Vízilabda Szövetség edzői továbbképzésével, és az edzői liszensz megszerzésével folytattam. Edzői munkám során azon leszek, hogy a hozzám tartozó társaságból egy eredményesen és jól együttműködő, vidám csapatot teremtsek, ahová jó tartozni!