December 30-án, szombaton megrendezésre került az I. Új-Hullám Vízilabda Kupa. Az eseményt az Új-Hullám SE vízilabda szakosztálya rendezte, melynek a dorogi Nipl Stefánia Uszoda adott otthont.

A kupán hat csapat vett részt, melyekben különféle korosztályok szerepeltek az ifjúságitól egészen a szeniorig. Érkeztek játékosok Esztergomból, Budapestről, de voltak Szegedről és Debrecenből is.

Az Új-Hullám SE színeiben két csapat is vízbe szállt, egy ifjúsági valamint egy felnőtt. A játékszabályok különböztek a megszokottól, ugyanis 4×7 perc helyett 4×5 percet játszottak a csapatok. A pályaméret sem a megszokott volt, hiszen 30 m helyett csak 25 m-en játszottak.

A mérkőzések rendkívül jó hangulatban teltek, szinte mindig teli lelátókkal fogadták a szurkolók a játékosokat. A dorogi klub ifjúsági csapata ilyen remek körülmények között mutathatta meg, hogy mire képes, a nála idősebb és tapasztaltabb játékosok ellen. Az ifjúsági csapat remekül helytállt, habár az elődöntőben kikaptak, a bronz meccsen végül sikerült nyerniük az ESMTK nagyszerű csapata ellen, így a napot a 3. helyen zárhatták.

Az Új-Hullám SE kiöregedett játékosaiból álló felnőtt csapat második helyen végzett. Ez az eredmény remélhetőleg kellő energiát ad a továbbiakban egy állandó felnőtt csapat megvalósításához is.

Díjat szokás szerint az elő három helyezett kapott, valamint megválasztották a torna legjobb kapusát, illetve gólkirályát is. A Torna Legjobb Kapusa címet a győztes Gépállat SC csapatából, Mátyás Szabolcs kapta. A Gólkirály címet pedig az Új-Hullám SE Ifjúsági csapatának egyik legnagyobb tehetsége, Botzheim-Gregor Zalán nyerte el.

A végső sorrend a következő képpen alakult:
1. Gépállat SC
2. ÚJ-HULLÁM OB (Old Boys)
3. ÚJ-HULLÁM Ifi
4. ESMTK
5. Szent István VSK
6. Oázis-PalaPolo

Gratulálunk az eredményekhez és köszönjük a részvételt!

Mogyorós Dániel
Az Új-Hullám SE ifjúsági csapatának kapitánya