Október 19-én, szombaton a Dunántúli Vízilabda Liga Ifjúsági korú csapatai ismét Dorogon találkoztak az első fordulót követően, immáron saját, Honvéd-Dorog rendezés körein belül!

Igyekeztünk levonni a tapasztalatokat az első forduló után, videón kielemezni az ellenfeleinket, próbáltunk a lehető legjobban felkészülni ellenük, mivel igen komoly játéknap állt előttünk, hiszen ellenfeleink sorban az első fordulóban lehengerlő formát mutató ASV Wien, valamint a lassan örök riválisnak tekinthető Balaton VK voltak.

Szeptember 28-án az ifi korosztály tagjaival együtt néztük meg a Wien és Balaton VK összecsapását, ahol a bécsiek kérdést nem hagyva játszották le a balatoniakat, hiszen már az első félidő végén 9-1-es osztrák vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok. Akkor, azon a mérkőzésen megtehették, hogy a második félidőre a kezdő csapat tagjait már pihentették, és így is végül 18-6-os arányban győztek.

Erre készültünk mi is, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a védelmünk újra reformálására, ami kimondhatom, nagyszerűen sikerült. A Wien elleni mérkőzésünkön az ellenfél nagyon nem találta az igazi fogást rajtunk, a dorogi srácok végig 100%-os figyelemmel, összpontosítással tették a dolgukat. Az egyetlen probléma az volt, hogy támadásban viszont nem találtuk önmagunkat. Tervünk az volt, hogy megpróbáljuk őket a lehető legkevesebb gólon tartani, elöl, pedig meglőjük a már-már névjegyünké váló bravúros góljainkat, azonban a védekezésben jelenlévő hihetetlen figyelem rengeteget kivett a fiúkból. Félidőben még mindig csak 3-0-át mutatott az eredményjelző, és kicsit a bécsieken is érezhető volt a frusztráció, mivel abszolút benne volt a meccsben, hogy ha átlépjük az első gól okozta, és egyre növekvő nyomást saját magunkban, akár meg is fordíthatjuk az állást. Azonban ez nem következett be, picit már hátul is fáradtunk, és megjelentek a könnyebben szerzett bécsi gólok is, és talán emiatt is, hogy picit fejben elengedtük a derbit, picit lazult a saját magunk által generált nyomás és a záró negyedben megjelentük az eredményjelzőn is, a végeredmény pedig 10-2 lett. Sokat mond, hogy az ASV Wien csapatának az első olyan meccse volt, ahol szinte végig az első sor tagjai voltak vízben, nem lazíthattak egy pillanatra sem ellenünk, azt hiszem ez a jövőt tekintve igen szép visszajelzés!

A nap második mérkőzése a hatalmas rivális Balaton VK ellen következett. Nagyon szoros derbire számítottunk, ami be is jött, a két csapat fej-fej mellett küzdött végig, viszont nagyon meglátszott a srácokon az az eszméletlen mennyiségű energia, és koncentráció hiány, amit az első meccs kivett belőlünk, a második etapra sajnos előjöttek egyéni hibák is, így kicsúszott kezünkből a győzelem, amit végül a Balatoniak szereztek meg 12-9-es arányban!

Azt hiszem bár 0 ponttal zártuk a játéknapot, szégyenkezésre nincs okunk, hiszen mind a két ellenfelünket komoly erőpróbára kényszerítettük, és bár most ők jöttek ki ebből jobban, megyünk és dolgozunk tovább, hogy a visszavágón az osztrák csapat ellen meglepetés pontot, pontokat gyűjtsünk, a balatoniak ellen pedig kötelező a visszavágás! Hajrá Dorog, Hajrá Honvéd!

Barna Péter edző