A múlt hétvégén került sor a Dunántúli Ifjúsági Bajnokság őszi záró fordulójára. Az ellenfeleink a még nyeretlen Pápa, valamint a hazai csapatoktól veretlen (csak az ASV Wien gárdája tudta megverni őket eddig) Dunaújváros voltak az ellenfeleink. Az első két fordulóban becsúszott 1-1 vereség miatt közel létkérdés volt a jó szereplés, hiszen egy esetleges Dunaújvárosi győzelemmel nagyon távol kerültünk volna a dobogótól.

Az első ellenfelünk tehát a bár még nyeretlen Pápa csapata volt, de teveim szerint a csapatunk 2. sorát akartam játszatni, akikre nagyon ráfért az ifjúsági korcsoportú tapasztalat, ezáltal igazi három esélyes rangadóvá lépett elő a meccs. A jól összerakott és begyakorolt taktikának köszönhetően a mérkőzés első pillanatától kezdve megmutattuk, hogy hiába a fiatalabb korosztály, a mérkőzésnek csak egy győztese lehet, ugyanis a félidőben már 6-0 állt az eredményjelzőn, a mi javunkra! A fiúk egy perce sem engedtek a nyomáson, a derbit végig uralva végül 10-2-es arányú győzelmet arattak! Ezen az összecsapáson kiemelném az egész társaság teljesítményét, mert még engem is megleptek azzal, hogy a taktikai utasításaimat mennyire fegyelmezetten betartották, így elmondható, hogy közel hibátlan mérkőzést hoztak le!

A csapat tagjai ezen a mérkőzésen: Kéri Botond, Csoma Lőrinc (6), Bönde Barnabás (1), Szabó Bence, Pongrácz István, Reményi Bendegúz (1), Shahin Wadi (1), Vajdovich Péter, Szivós Márton, Győrfi Hunor (1).

A második mérkőzésünk, ha lehet ilyet mondani, még fontosabb volt, hiszen a Dunaújváros az összes közvetlen riválisunkat meg tudta verni az első két fordulóban, és ez által, ha terveink szerint mi még bele szeretnénk szólni az végső dobogós helyezésekbe, létkérdés volt a győzelem.

Az első meccsen tapasztalt hihetetlen taktikai fegyelem továbbra is megmaradt, és bár egy 2-0-s futással az ellenfél kezdett jobban, de a dorogi srácok megmutatták, hogy mi is volt a célunk a mérkőzésen, és a hátrányból nagyon gyorsan felállva, 5-2-re fordítattak a mieink! Bár a dunaújvárosiaknak többször is sikerült lendületbe jönniük, a védelmünk hihetetlen jól működve tartotta magát, támadásban pedig a megbeszélt variációkat közel hibátlanul betartva végig veszélyes offenzívákat vezetve sikerült megtörtünk az ellenfelet, és a végén 9-5-ös győzelemmel tudtunk kiszállni! Ezen a mérkőzésen is kiemelném a csapat minden tagját, ugyanis a Kéri Botond, Csoma Lőrinc, Botzheim-Gregor Zalán (2), Tallér Tamás (1), Bönde Barnabás, Szabó Bence, Pongrácz István, Szántó Dániel (2), Reményi Bendegúz, Shahin Wadi, Vajdovich Péter, Szivós Márton, Tüske Csanád (4), Győrfi Hunor névsorral felálló Honvéd-Dorog csapata az év legjobb játékával tudta felülmúlni ellenfelét! Egyedüli pici hibaként a sok kapufánkat emelném ki, de a feladat adott, ezeket kijavítva a tavaszi szakaszban fogunk minden csapat orra alá komoly mennyiségű borsot törni!

Barna Péter
vízilabdaedző

Fotó: illusztráció (egy korábbi mérkőzés)