Szombaton került megrendezésre a DVL Serdülő Vízilabda Bajnokság 3. fordulója Balatonfűzfőn!

Az ellenfeleink ezen a játéknapon a közvetlen riválisunknak számító Velence Plus csapata, valamint a jóval nagyobb játékerőt képviselő Vác csapatai voltak!

Az első mérkőzésünk az említett Velence csapata ellen volt. Nagyon pókhálósan kezdett a csapatunk, és valahogy azt éreztem, hogy semmi sem akar összejönni nekünk ezen a mérkőzésen! Támadásaink folyamatosan alul, vagy túl helyezett lövésekkel, kapufákkal , rontott passzokkal értek véget, védekezésben is nehezebben indult a mérkőzés, de a gyorsan bekapott két gól után hátul legalább magunkra találtunk. A mérkőzés záró negyedéhez érkezve 4-2-re vezetett az ellenfél, azonban a negyed eleji kis ébresztőt követően végül észhez tértünk, és egy brutálisan jó 4. negyeddel (amit 5-0-ás arányban tudtunk megnyerni) végül 7-4-es győzelem született! Igyekeztem rendet tenni a fejekben a mérkőzést követően, azonban a Vác elleni összecsapás már egy másik kávéház, egy sokkal összeszokottabb, korosztályban is a lehető legnagyobb korosztály, több országos bajnokságban játszó csapatból összeállított gárda. Sajnos a mérkőzés még a vártnál is rosszabb dolgokat hozott. Az ellenfél játéka a fair play szabályait súrolta, és bár sosem voltam híve a játékvezetés bármilyen kritizálásának, most azt éreztem, hogy a partról minden segítséget meg is kapnak ehhez.  A dorogi srácokra nagy panasz nem lehet, mindent beleadva próbálták állni a váci rohamokat, de érezhetőek voltak az első mérkőzés nyomai is, és sajnos  végül 20-3-as vereséget szenvedtünk.

A 3. játéknapi eredményeinknek köszönhetően tartjuk a csoportbéli 3. helyünket, a Velence elleni győzelemmel hatalmasat lépve előre abba az irányba, hogy ezt a helyezést az alapszakasz végére is meg tudjuk tartani!

Folytatás December 14.én, az őszi szakasz záró fordulóján, ahol az ESMTK valamint a Komplex csapatai ellen csobbanunk vízbe!

Barna Péter
vízilabdaedző