Mint arról beszámoltunk, február 1-jén megkezdte idei szereplését a Honvéd-Dorog vízilabda csapatának ifjúsági korosztálya. Az ellenfelek a Pécs, illetve a Szekszárd csapatai voltak.

Az előzetes tervünk az első fordulóban elszenvedett Pécs elleni fiaskó kijavítása volt, ám sajnos nemhogy javítani nem tudtunk az akkori eredményen, még nagyobb vereségbe szaladtunk bele. A mérkőzés elejétől kezdve látszott a csapaton az elmúlt több mint két hónapos meccsnélküliség, és nagyon nehezen találtuk magunkat. Rengeteg egyéni, és csapat hibát követtünk el, a legtöbbször mi magunk hoztuk helyzetbe az ellenfelet, és támadásban sajnos nem tudtuk tartani a lépést a baranyaiakkal. A vége így 16-6-os vereség lett.

A mérkőzést követő fejmosásnak köszönhetően észhez tért a csapat, a második mérkőzésen a Szekszárd ellen már az igazi arcunkat tudtuk megmutatni. A mérkőzést az első negyedben a kezdő csapat kezdte el, majd azt követően a leginkább serdülő korosztályú játékosokkal vettük fel a versenyt, de a második meccs alapján mindenkit hatalmas dicséret illet, minden játékunkat végig tudtuk játszani, az emberelőnyös kihasználásunk is közel hibátlan volt, a védekezésünk pedig végig élesen működött. Ennek köszönhetően a Szekszárd csapatát 22-5-re sikerült legyőznünk. Kár, hogy az első meccsen teljesen másik arcunkat mutattuk.

Folytatás február 15-én lesz, ahol a két legnagyobb ellenfelünk a Balaton VK és az ASV Wien csapatai várnak ránk, itt kötelező a javítás!

Barna Péter, vízilabdaedző

Borítókép: egy korábbi mérkőzés