A Honvéd-Dorog csapatai közül a Serdülőink is megkezdték a 2020-as évet! A tavaszi rájátszás első fordulójára utazott csapatunk Balatonfűzfőre, ahol a Szekszárd és a Velence Plus csapatai voltak az aktuális ellenfeleink!

A Serdülő versenykiírás értelmében az első negyedet nem a már jól megszokott és begyakorolt zónázással kezdtük, hanem szoros emberfogással, viszont nagyon nem találtuk a helyünket a pályán, aminek köszönhetően közel 2 perc alatt 3-0-ás hátrányba kerültünk. Próbáltam helyére rakni a dolgokat a fejekben, ennek köszönhetően az első negyed második fele már 3-3-as osztozkodást hozott, így 6-3-as hátránnyal kezdhettük a második negyedet, viszont már a megszokott zónázásunkkal felvértezve. A mérkőzés innentől kezdve a helyes mederbe keveredett, ugyanakkor megmaradtak az egyéni hibáink leginkább támadásban. Sajnos nagyon sok helyzetet szórakoztunk el nagyon könnyedén, és bár a védekezésünk abszolút helyreállt, a végére nem sikerült a bravúr pontszerzés, és 10-8-as vereséget szenvedtünk a Szekszárd csapata ellen. Ami jó hír ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy egy nagyon jó kis, küzdős visszavágóra lehet számítani ellenfelünk ellen, valamint talán a legjobbkor kaptuk az ébresztő pofont, amire nagyszerű példa volt a napi második meccsünk is!

A Velence Plus csapata ellen az Alapszakaszban 2 nagyon érdekes mérkőzést tudtunk játszani, és igaz, hogy mindkét mérkőzést meg tudtuk nyerni, azért közel sem voltak azok nagyon egyszerű meccsek. Tervünk mindenféleképpen az volt, hogy az első meccs hibáit kijavítsuk, valamint, hogy megtaláljuk a saját játékunkat. Nos, úgy érzem, hogy a két meccs között kapott alapos fejmosás rendbe tett dolgokat, és már a mérkőzés elején meg tudtuk mutatni, hogy ezen a derbin senkinek nem lehet esélye ellenünk! A félidőben már 10-1-es vezetéssel lehetőségem volt a kisebbeknek is játéklehetőséget adni, akik ügyesen helyt álltak, bizonyították rátermetségüket. A mérkőzést végül 14-6-os győzelemmel zártuk. Ami a hihetetlen sorozatot illeti, elmondható, hogy az alapszakaszt is tekintve, serdülőink a 2019-2020-as bajnokságban minden fordulót 1 győzelemmel és 1 vereséggel zártak, ami olykor bravúros volt, olykor kifejezetten fájdalmas. Terveink a következő fordulókra egyértelmű, meg kell törtünk a sorozatot, és megszereznünk a 2 győzelmet!

Hajrá Honvéd, Hajrá DOROG!!!

Barna Péter, vízilabdaedző