A serdülő vízilabda csapat (is) régóta várta már, hogy hazai medencében játszhasson bajnoki mérkőzéseket a saját szurkolói előtt. Komoly terveik voltak, hiszen a telt házas találkozókan szerették volna kiszolgálni a közönséget és nem utolsósorban javítani az eredményességen is.

Nos, március 3-án vasárnap eljött a nagy nap, köszönhetően annak, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség hitelesítette a dorogi uszodát, amely így alkalmassá vált bajnoki fordulók megrendezésére is.

Az ellenfelek nem épp a legkönnyebbek voltak, ugyanis az alapszakasz A csoportjának 2. helyezettjeként a felsőházba jutott ESMTK, valamint a mi csoportunkból érkező, már kétszer is az orrunk alá borsot törő, ezáltal az egyik legnagyobb riválisunknak tekinthető Balaton Vízilabda Klubbal mérkőztek meg a dorogi fiatalok.

A játéknap első mérkőzésén a listavezető Fehérvári VSE rögtön egy nagyon kiélezett mérkőzést játszott a Balaton VK csapatával, amelyet 8-7-re nyertek meg a székesfehérváriak.

A második mérkőzésen már a Honvéd – Dorog csapatának szurkolhattunk. A hazaiak motivációs és fizikai felkészítése szinte tökéletesen sikerült, Barna Péter és Dinnyés Soma edzők szerint a játékosok úgy ugrottak vízbe, hogy a vasat is átharapták volna. Még két perc sem telt el, de a BHSE-Dorog csapata máris 3-0 arányban vezetett az ESMTK ellen! A kezdeti lendületet szerencsére végig megtartották a fiúk, így mind a négy negyedet uralva (6-2,4-1,2-0,3-0), a harmadik és negyedik játékrészben még csak gólt sem kapva végül 15-3-ra megnyerték a mérkőzést.

A meccsnap második hazai illetőségű mérkőzésére megtelt a lelátó is. A Balaton VK elleni derbi elején érezhető volt, hogy az első mérkőzés rengeteget kivett a fiúkból, nehezen találta a csapat a helyét, és a játékát. A srácok mentalitását azonban fényesen jelezte, hogy 2-0-s balatoni vezetésnél, amikor a 3-ik gólért támadtak a vendégek, egy tökéletes védekezéssel, majd egy lefordulásból szerzett góllal szépítettek. És ezt követően beindult a dorogi henger! 2-1-es hátrányból szemet gyönyörködtető játékkal, sorozatban lőtt 8 góllal 9-2-ig meneteltek a fiúk – azaz visszatért az első mérkőzésen látott harapós csapat. A mérkőzés vége felé mindkét gárdán meglátszott az egész nap fáradtsága, de a Honvéd-Dorog játékosai így is gólokkal tudták befejezni a rangadót és teljesen megérdemelten nyertek 15-7-re a balatoniak ellen.

Két hihetetlen és egyben felejthetetlen mérkőzéssel tért vissza a vízilabda Dorog városába, a két győzelemért járó 6 ponttal a csapat a felsőházi rájátszásban, a bajnoki címért folytatott küzdelemben a BHSE-Dorog csapata a 2. helyre lépett előre, és látva a serdülőink teljesítményét, az első helyen tanyázó Fehérvári VSE nagyon nem lehet nyugodt!

Folytatás március 23.-án, Pesterzsébeten, ahol a másik balatoni csapat, a Balatonfüred és a Győr lesz az ellenfelünk, akikkel a rájátszás első körében egy döntetlent játszottunk. Nagyon fontos az ismételt kettős győzelem!

Külön szeretném kiemelni a dorogi szurkolótábor lelkesedését, a közönség végig tüzelte, buzdította a BHSE-Dorog csapatát, akik nem maradtak adósok, kifejezetten látványosan és eredményesen játszottak. Bízunk benne, hogy a szurkolók támogatása megmarad, nemcsak a hazai, hanem az idegenbeli találkozókon is!

Köszönjük a szurkolást, a bíztatást, és továbbra is Hajrá Honvéd, HAJRÁ DOROG!

DVL Serdülő Bajnokság, II. forduló, Dorog:

Fehérvári VSE – Balaton VK 8-7
ESMTK – BHSE-Dorog 3-15 (Botzheim-Gregor Zalán 9, Tallér Tamás 3, Csoma Lőrinc, Szántó Dániel, Bönde Barnabás 1-1)
BUSC – Győri VSE 4-12
BHSE-Dorog – Balaton VK 13-7 (Botzheim-Gregor Zalán 8, Tallér tamás 2, Shahin Wadi, Szántó Dániel, Bönde Barnabás 1-1)
Győri VSE – Fehérvári VSE   8-14
ESMTK – BUSC   15-10

A Felsőházi rájátszás jelen állása:
1. Fehérvári VSE: 12 pont
2. BHSE-Dorog: 7 pont
3. Balaton VK: 6 pont
4. Győri VSE: 5 pont
5. ESMTK: 4 pont
6. BUSC: 0 pont