Értékelésünk második részében az Új-Hullám SE-ből a Bp. Honvéd SE-be igazolt csapatokkal foglalkozunk. Ezek a csapatok ugyanúgy Dorogon edzettek, mint eddig, de már az új egyesületük színeiben és a Honvéd illetékeseinek figyelő tekintete előtt játszottak. Barna Péter edző értékeli az elmúlt bajnokságot.

A gyermek I-es csapat a 12-ik helyen végzett a Dunántúli Bajnokságban- kezd bele az edző. Ennek a korosztálynak a zömét tavaly elveszítettük, több játékos is a tőlünk eltávozott Maróti Ákos edzővel tartott. Emiatt kisebbekkel, illetve kezdőkkel egészítettük ki a megmaradt keretet – azt hiszem ilyen előzmények után szép az elért eredményünk. Osztályozót játszottunk ahol két fényes győzelemmel kivívtuk a Középházba kerülést, amivel nagyon elégedett vagyok.

Miben fejlődtek a legtöbbet a játékosok?

Elsősorban csapatként lettünk jobbak. Kár, hogy a Középházba kerüléssel már jóllakottá váltak a játékosok és mire ki tudtam billenteni őket ebből az állapotból, végét ért a bajnokság. Tény, hogy ott már nagyon erős együttesekkel találkoztunk, és sajnos a srácok el is fáradtak a bajnokság végére.

Mi a célod ezzel a csapattal a következő bajnokságban?

Ősztől már a serdülő korosztályban fogunk játszani és felkerül hozzánk néhány 2005/2006-os születésű játékos. 20-22 fős kerettel és csapaton belüli versenyhelyzettel számolok. Úgy látom, kezdünk egyre jobban összeérni. Az alapelvárás a mezőny közepe, de ha jól játszunk, még a Felsőház sem elképzelhetetlen. Tallér Tamás ennek a korosztálynak a legjobbja, aki ezen a nyáron már a Bp. Honvéd korosztályos, országos A bajnoki csapatával is edz. Nagyon bízom benne, hogy ki tudja vívni a keretbe kerülését. Biztos vagyok benne, hogy neki és a csapatnak is jó éve lesz.

S mi a helyzet a másik csapattal?

Ők idén bronzérmet szereztek a serdülők között a Dunántúli Bajnokságban. Jövőre az ifjúságiak között indulunk velük. Az előrelépés náluk megkérdőjelezhetetlen, beértek, az alapvető technikák rögzültek náluk és ezért fejben is tovább lehetett velük lépni. Az egyszerre való játékból eljutottak az egymásért való játékig, és ez nagy szó. Szép győzelmeket arattak, olyan komoly csapatok ellen teljesítettek jól, amelyekben országos bajnokságokban edződött játékosok szerepeltek, az ellenfelek közül többen már felnőtt, OBII-es tapasztalattal is bírtak. Ebből a társaságból Botzheim Gregor Zalán szintén megkezdte munkáját a Budapesti Honvéd korosztályos, országos A osztályos csapatában, ami a dorogi vízilabdázás nagy elismerést jelenti.

Mi a cél a következő bajnokságban?

Dobogóra szeretnénk kerülni és tovább mélyíteném a játékosok tudását. A jelenlegi 3-4 alapjátékunkat 6-7 játékra szeretném fejleszteni és a labda nélküli mozgásokat egy új szintre emelni. Optimista vagyok, ez egy jó csapat, akik végre teljes egészében egy egységként tudnak együtt dolgozni a hét minden napján. Nem kérdés, hogy a bajnokság összes csapata számára igen nagy veszélyt fogunk jelenteni!