Ifjúsági korosztályú csapatunk ugrott a hétvégén medencébe, mégpedig a korosztályos bajnokságunk legnehezebb játéknapján, ellenfeleink a bivaly erős ASV Wien, valamint az örök rivális Balaton VK voltak.

A hosszú utat követő első mérkőzés rögtön az osztrákok következett. Az első körben hazai medencében egy 10-2-es vereséget szenvedtünk a Bécs csapatától, akik egy majdhogynem megközelíthetetlen erősségű csapat voltak számunkra akkor, ám az azóta eltelt 4 hónap nem telt el érdemtelenül, és a dorogi srácok fejlődtek, tanultak annyit, hogy úgy vártuk az összecsapást, mint két egyenrangú fél. Sajnos rosszul indult a találkozó, gyorsan 2-0-ás vezetésre tett szert ellenfelünk, azonban sikerült talpra állnunk és kiegyenlítenünk. Onnantól kezdve, fej-fej melletti, igazi heroikus küzdelem vette kezdetét, hol mi vezettünk, hol ők, és így is érkeztünk a végjátékba. 6-6-os állásnál 40 másodperccel a vége előtt sikerült megszereznünk a labdát, és egy időkérést követően egy különleges tervvel tértünk vissza, melyet követően egy gyönyörű szép góllal sikerült megszereznünk a vezetést, majd a hátralévő 15 másodpercet mesterien kivédekezve a győzelmet is! Hihetetlen nagyot játszottak a fiúk, igazi csapatként sikerült diadalmaskodnunk. Megvoltak a hibáink, de együtt sikerült ezeket kijavítanunk, és teljesen megérdemelten szereztük meg a győzelemért járó 3 pontot! Külön kiemelném a versenytársak sportszerűségét, mert a bécsiek mellett, a többi jelenlévő csapat is gratulált a győzelemhez, és pacsizott le fiainkkal!

A játéknap számunkra negatív különlegessége a 2 mérkőzésünk közötti sok idő telt el, hiszen 3 derbi pihenőt kaptunk. Sajnos a fásultságból csak részlegesen sikerült kiszakítanom a fiúkat, és bár ez közvetlen riválisunkra, a Balaton VK-ra is igaz volt, a mérkőzés alakulása során erre jobban tudtak reagálni. Az első félidőben ismételten fej fej mellett haladt a két csapat, azonban a 3. negyedben a játékvezető megadott egy nagyon véleményes gólt, amit követően csapatunk egy picit megcsúszott fejben, így sajnos a 2. mérkőzésünk egy vereséget hozott.

A jó hír, hogy a ASV Wien csapata ellen mutatott játékunkra nagyon sokat lehet alapozni, ha ezt sikerül szinten tartanunk, kifejezetten nagy izgalmakat hozhat a bajnokság további alakulása, a rossz hír viszont, hogy a csapatainkon ülő átok tovább él, ismét egy olyan hétvégét tudhatunk magunk mögött, ahol egy mérkőzést nyertünk, egyet pedig elbuktunk.

Ifjúsági korosztályú csapatunkra most egy kis pihenő vár, folytatás március 21.-én Pápán, ahol kötelező a 6 pont megszerzése, és ezzel az átkunk megtörése is!

Barna Péter, vízilabdaedző

Borítókép: egy korábbi mérkőzés